Objawienia Maryi jako Pani Wszystkich Narodów

Biblia... Katechizm... Katechezy... Wspólne poszukiwania...

Re: Objawienia Maryi jako Pani Wszystkich Narodów

Postprzez marco czwartek, 15 kwi 2010, 19:47

Jestem pozytywnie nastawiony do tych objawień, ale coś mi sie tu nie zgadza. Skoro biskup zatwierdził te objawienia jako nadprzyrodzone to dlaczego zmieniają końcówkę modlitwy, jaką podała Maryja - w oryg. jest inaczej czyżby niewygodnym było stwierdzenie ta, która kiedyś była Maryją...? Przecież wiadomo, że nasze imiona ziemskie nie będą miały żadnego znaczenia po śmierci, bo dostaniemy nowe zgodnie z tym co jest napisane w Apokalipsie św. Jana. Jeżeli coś jest uznane, że ma charakter nadprzyrodzony - czyli rzeczywiście objawiała się Maryja to dlaczego ktoś przekręca wypowiedziane słowa Maryi i Ją poprawia? Maryja więc nie jest Miriam - tą która żyła 2000 lat temu, ale jest Matką Boga, a w objawieniu Panią wszystkich narodów....
marco

Postprzez Pacyfik piątek, 16 kwi 2010, 06:22

Jeśli Maryja nie jest Miriam, to zmieniamy historie i zakładamy, ze nie była Żydówką.
Jeśli szanujemy historie to wszystkie żydowskie Maryje miały na imię Miriam...
Wybór należy do Ciebie.
PAX ET BONUM!
Pacyfik
Administrator

Postprzez tom piątek, 25 cze 2010, 12:13

A co to znaczy żebyśmy się zaangażowali konkretnie oznacza i jakie powinno być prawdziwe zaangażowanie aby Maryja nie musiała objawiać się i ostrzegać??.Co w nas trzeba najpierw zmienić pod względem autentyczności abyśmy umieli , byli godni Maryję, Boga reprezentować wśród nie znających Boga i wśród tych którzy myślą że Boga znają??.
Czy prosiła o rozpowszechnienie Orędzi jak reklamówki z supermarketu czy o coś ważniejszego prosiła nas konkretnie nas wierzących.
http://www.youtube.com/watch?v=uuvbBwsMTgI
http://www.youtube.com/watch?v=_l09AJ9l ... re=related
Dla mnie to jest objawienie Miłości Maryjnej.Dziękuje.
Boże dziękuje Tobie za wszystkich ludzi przez których pokazujesz mi jak powinienem żyć i poprawiać swoje życie. Po co szerzyć zło skoro można szerzyć dobro.Przepraszam Wszystkich Którym nieświadomie zrobiłem przykrość.
Zgoda Buduje :|.
tom

Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o Bogu