przez tom czwartek, 14 sty 2010, 14:35
Jaka to radość nawet spotkać dentyste okazujacego troskę o pacjenta, cierpliwego, uśmiechniętego a jakie to cierpienie spotkać konowała pełnego egoizmu traktującego ciebie jako worek z pieniedzmi. Ja dzisiaj miałem samą przyjemność z leczenia:). Chwała Panu że jest w ludziach bo bez Niego byłbym i bez kasy i bez zęba i w dodatku wkurzony……Poczułem co to znaczy Boża Opieka:), Boże leczenie.
Po moich bulwersacjach na tym forum-podoba mi się pomysł z modlitwą za Kapłanów. Dodał bym i za całą Wspólnote.Bo wszyscy swoje małe “powołania” musza wypełniać(lepiej teraz niz póżniej kiedy trzeba się męczyć znacznie żeby zadośćuczynić). Dziękuje za waszą ciężką służbe w docieraniu do ludzi. Niestety im bardziej ludzie oddaleni tym ciężej trafiać do serc.Szczególnie teraz do młodszych jeżeli nie mają przykładu w domach. Ale może i daj Boże zatęsknią za prawdziwym życiem,Miłością, Prawdą, Wartościami i Wspólnotą(wiem to po sobie)że odkrywając Boga docenia się i dom(serial-klasyka-rzeczywistość powojenna) taki jak być powinnien, Kościół,Zajęcie poznane w zjednoczeniu z Duchem Świętym, Księży głoszących nieustannie prawde, która tyle pokolen doprowadziła do Wiecznej Radosci z Obcowania z Bogiem.Niestety nie docenia się najczęściej dopóki się tego nie straci. A do czego to doprowadza wystarczy poobserwowac na przykładzie historii naszego kraju. Jaki świat był wtedy kiedy w ludziach i we wspólnocie było mało Boga.A co tworzyli ludzie głodni Boga-odzyskiwali Niepodległość.Życzę innym żeby nie oddalali się do samotnego świata pełnego grzechu, strachu i opuszczenia w którym nie ma komu zaufać(bo jak zaufac człowiekowi jesli w nim mało jest Boga??)i nie skazywali dzieci na życie w odaleniu od Boga.
Boże dziękuje Tobie za wszystkich ludzi przez których pokazujesz mi jak powinienem żyć i poprawiać swoje życie. Po co szerzyć zło skoro można szerzyć dobro.Przepraszam Wszystkich Którym nieświadomie zrobiłem przykrość.
Zgoda Buduje

.