Dzięki Boże

"Dobry Bóg daje mi prawie wszystko to, o co Go poproszę, jeśli tylko nie proszę dla siebie" /św. Proboszcz z Ars/

Re: Dzięki Boże

Postprzez tom poniedziałek, 26 paź 2009, 13:22

Podobnie Dziękuję + za Autorytety Duchowe i Świeckie które są naprawdę Autorytetami i pokazują przykładem jak prowadzić Ewangeliczne życie.Dziękuje za Kościół i za Ewangelię która nauczyła te Autorytety życia. Dziękuję za wspólnoty na bazie Których kształtowały się Autorytety. Czyli dziękuję za Autorytet każdego z nas-Chrystusa szczególnie w Pokarmie Słowa Bożego.Daj Boże - lepiej zrozumie kiedyś spotkanie z Tobą przy Stole.
Boże dziękuje Tobie za wszystkich ludzi przez których pokazujesz mi jak powinienem żyć i poprawiać swoje życie. Po co szerzyć zło skoro można szerzyć dobro.Przepraszam Wszystkich Którym nieświadomie zrobiłem przykrość.
Zgoda Buduje :|.
tom

Postprzez tom środa, 23 gru 2009, 21:57

Dziękuje i składam życzenia
Zabierz Chrystusa do swego domu, miejsca pracy, ewangelicznego życia czyli też poza domem i Kościołem. Przetrwają tylko czyny miłości więc pomagaj (wrażliwość na Wspólnotę = poświecenie czasu który i tak się okazuje niezmarnowany),przyjmuj pomoc i o nią proś(pokora i otwarcie się na Wspólnotę), pracuj (abyś miał za co żyć, pomagać i wspólnie cieszyć się z właściwych dróg i pasji wdrażanych w życie) słuchaj(rozumieć innych nie oceniać) modlić się i rozumieć że bez łaski Bożej, Ewangelii, Rodziców były by z nas ciemne masy:) A przez wszystko i wszystkich nawet przez drzewo zimą przemawia Bóg.
Spotkania z Chrystusem w rocznice Narodzin oraz w codziennym ewangelicznym życiu nie tylko w Kościele, w domu, w pracy ale tez w potrzebujących osobach(Pomoc i Modlitwa) życzę Wam i sobie.
Dziękuje Wszystkim szczególnie Ojcu Pacyfikowi za pomoc w poznawaniu prawdziwej Miłości, zrozumieniu siebie coraz bardziej no i oczywiście Ewangelii. Dziękuje że Jesteście moją Wspólnotą.
P.S. No i Radości:)
Boże dziękuje Tobie za wszystkich ludzi przez których pokazujesz mi jak powinienem żyć i poprawiać swoje życie. Po co szerzyć zło skoro można szerzyć dobro.Przepraszam Wszystkich Którym nieświadomie zrobiłem przykrość.
tom

Postprzez Gerda czwartek, 31 gru 2009, 22:33

Dziękuję także za Waszą tu obecność, za to malutki Jezus narodził się na sianku i w wielu sercach, dziekuję za ten miniony 2009r i wszystko co mi przyniósł, za spełnienia marzeń, bo takim był wyjazd do Włoch czyli m.in do Rzymu i Asyżu, za wszelkie dobro otrzymane od Boga i ludzi...po prostu za wszystko dziekuję!
Gerda

Postprzez tom czwartek, 14 sty 2010, 14:35

Jaka to radość nawet spotkać dentyste okazujacego troskę o pacjenta, cierpliwego, uśmiechniętego a jakie to cierpienie spotkać konowała pełnego egoizmu traktującego ciebie jako worek z pieniedzmi. Ja dzisiaj miałem samą przyjemność z leczenia:). Chwała Panu że jest w ludziach bo bez Niego byłbym i bez kasy i bez zęba i w dodatku wkurzony……Poczułem co to znaczy Boża Opieka:), Boże leczenie.
Po moich bulwersacjach na tym forum-podoba mi się pomysł z modlitwą za Kapłanów. Dodał bym i za całą Wspólnote.Bo wszyscy swoje małe “powołania” musza wypełniać(lepiej teraz niz póżniej kiedy trzeba się męczyć znacznie żeby zadośćuczynić). Dziękuje za waszą ciężką służbe w docieraniu do ludzi. Niestety im bardziej ludzie oddaleni tym ciężej trafiać do serc.Szczególnie teraz do młodszych jeżeli nie mają przykładu w domach. Ale może i daj Boże zatęsknią za prawdziwym życiem,Miłością, Prawdą, Wartościami i Wspólnotą(wiem to po sobie)że odkrywając Boga docenia się i dom(serial-klasyka-rzeczywistość powojenna) taki jak być powinnien, Kościół,Zajęcie poznane w zjednoczeniu z Duchem Świętym, Księży głoszących nieustannie prawde, która tyle pokolen doprowadziła do Wiecznej Radosci z Obcowania z Bogiem.Niestety nie docenia się najczęściej dopóki się tego nie straci. A do czego to doprowadza wystarczy poobserwowac na przykładzie historii naszego kraju. Jaki świat był wtedy kiedy w ludziach i we wspólnocie było mało Boga.A co tworzyli ludzie głodni Boga-odzyskiwali Niepodległość.Życzę innym żeby nie oddalali się do samotnego świata pełnego grzechu, strachu i opuszczenia w którym nie ma komu zaufać(bo jak zaufac człowiekowi jesli w nim mało jest Boga??)i nie skazywali dzieci na życie w odaleniu od Boga.
tom

Postprzez Gerda niedziela, 25 kwi 2010, 15:38

Dziekuję za moją Pielgrzymkę życia do Ziemi Świętej- Ziemi naszego Zbawiciela Jezusa Chrystusa. Wypadła ona na ten trudny i smutny dla Polski czas, gdy rozbił się samolot pod Smoleńskiem. Dziękuję za to, że mogłam zobaczyć i dotknąć swoimi stopami tą piękną ziemię, po której kroczył Pan Jezus. Zobaczyć m.in. Bazylikę Narodzenia i ucałować to miejsce, gdzie się narodził, nauczał, widzieć pusty Grób...Dziękuję za zrealizowanie tych marzeń, za ludzi których spotkałam i kapłanów, którzy z nami byli, za szczęśliwy choć spóżniony powrót z uwagi na wybuch wulkanu w Islandii i wstrzymane loty. I za opiekę naszych przewodników i kierowców, którzy nam towarzyszyli, za to, że udało mi się wyjść na Górę Synaj i widzieć najpiękniejszy na świecie wschód słońca.
Gerda

Postprzez skrzydlata środa, 21 lip 2010, 20:24

Dziękuję za dar rekolekcji i wszystkie jego owoce, jakie powoli odkrywam oraz za wysłuchanie próśb które do Ciebie Boże tak długo kierowałam .
Chwała Panu !
Szukana x- to nasze życie i aby je wyliczyć dostajemy nieskończenie wiele innych niewiadomych, które w dodatku również szukają swojego rozwiązania :)
skrzydlata

Postprzez tom poniedziałek, 9 sie 2010, 21:47

W tym nade wszystko okazałeś mi swą nieogarnioną miłość, iż kiedy mnie nie było stworzyłeś mnie; kiedy się błąkałem z dala od Ciebie,przywiodłeś mnie na powrót, żebym Ci służył i rozkazałeś mi abym Cię miłował. Jakżebym miał o Tobie zapomnieć kiedyś Ty raczył o mnie pamiętać nawet wtedy kiedy marniałem i ginąłem.Obym umiał lepiej dziękować.
http://www.youtube.com/watch?v=LLV0mlV1Hcc
tom

Poprzednia strona

Powrót do Modlitwa / Świadectwa Wiary