S jak Spowiedz

W jak wiara itd.

Re: S jak Spowiedz

Postprzez tom niedziela, 7 lut 2010, 07:52

Nie widzisz w niczym sensu, nic cię nie cieszy i motywuje do budowania przyszłości, wszystko jakby cię przerasta, wkoło obojętność, nie masz zaufania do ludzi, wszedzie tylko koncentracja na smutku który jeśli pokonamy pomaga nam wzrastać Duchowo. Ja mam zaufanie tylko do Boga w w tym temacie. Są też fajni spowiednicy którym to można powierzyć.Dodatkowo dochodzi nadmierne filozofowanie wynikające z braku rozmowy z ludzmi.Traktuj każdą spowiedż jako szansę rozmowy z Bogiem.Ważne żebyś miała zaufane miejsce i człowieka, bo jeśli jest to związane z bólem trzeba to opowiedzieć osobie będącej w danej chwili blisko Boga. Jeśli powiesz to osobie będącej daleko od Boga zakłóci ci jeszcze bardziej obecny stan.Na forum jest sporo filmów i wykładów ale też trzeba dać to jak serce na dłoni Jezusowi przez człowieka blisko Boga. Rozmowa jest potrzebna i zaufanie.Niesamowite jest to że Bóg Jest Stały w Miłości bez względu jak daleko odejdziemy(nie pisze akurat o Tobie) a w dodatku Jego imie także oznacza Jestem Tym Który Uzdrawia.
Boże dziękuje Tobie za wszystkich ludzi przez których pokazujesz mi jak powinienem żyć i poprawiać swoje życie. Po co szerzyć zło skoro można szerzyć dobro.Przepraszam Wszystkich Którym nieświadomie zrobiłem przykrość.
Zgoda Buduje :|.
tom

Postprzez diesnatalis niedziela, 7 lut 2010, 20:51

Droga Nasturcjo. Idź... tam Ktoś z utęsknieniem czeka :-)
diesnatalis

Postprzez nasturcja niedziela, 7 lut 2010, 20:57

diesnatalis napisał(a):Idź... tam Ktoś z utęsknieniem czeka :-)

Tak, wiem, że czeka. Ale co wtedy, jeśli ten powiedzmy problem dotyczy właśnie Boga?
nasturcja

Postprzez tom niedziela, 7 lut 2010, 21:25

To rozmawiaj z Nim jak Mojrzesz, Jakub. Oni mieli czasami odmienne zdanie niż Bóg.
Mów jasno, gdyby Spowiedz i Kościół byłyby miejscami gdzie się trzeba podporządkować do danej grupy w sposób idealny to mielibyśmy same klony. Jeden ma taki talent drugi mniejszy a kazdy jest potrzebny. Bóg ludzi nie ogranicza, szanuje ich pomysły(Wolę), Błogosławi kiedy są dobre i ochrania przed naszą głupotą kiedy sa złe.
Boże dziękuje Tobie za wszystkich ludzi przez których pokazujesz mi jak powinienem żyć i poprawiać swoje życie. Po co szerzyć zło skoro można szerzyć dobro.Przepraszam Wszystkich Którym nieświadomie zrobiłem przykrość.
tom

Postprzez diesnatalis niedziela, 7 lut 2010, 22:28

nasturcja napisał(a):Ale co wtedy, jeśli ten powiedzmy problem dotyczy właśnie Boga?

Myślę, że najlepiej Mu o tym po prostu powiedzieć, jest bardzo cierpliwy :) Jeśli jest to coś bardzo bolesnego, czujesz jakiś żal, czy złość - powiedz Mu, "wygarnij" (w dobrym znaczeniu), prorocy czasami kłócili się z Bogiem.
Zachęcam również do rozmowy z osobą duchowną - kto jak kto - ale są Oni ekspertami od wszelakich problemów duchowych :)
Decyzję musisz podjąć sama, podjąć wysiłek i "wypłynąć na głębię" - pomimo wewnętrznych hamulców, pomimo wszystko. Opłaca się. Jeden krok już zrobiłaś - podzieliłaś się z nami na forum, dziękuję :)
diesnatalis

Postprzez nasturcja poniedziałek, 8 lut 2010, 08:59

Dziękuję Wam bardzo za Waszą troskę. To naprawdę bardzo dużo pomaga, jak się ma świadomość, że ktoś chce ci pomóc i jest z tobą. :)

diesnatalis napisał(a):Zachęcam również do rozmowy z osobą duchowną - kto jak kto - ale są Oni ekspertami od wszelakich problemów duchowych :)

A jeśli rozmawiałam z kilkoma osobami i... nic? Ja już nie wiem do kogo mam się zwracać, bo albo jestem zupełnie lekceważona albo źle zrozumiana. Proszę, jeśli macie jakiś kontakt z dobrym kapłanem, to podajcie mi (może być na priv). Bo tu już nie chodzi o to, żeby pogadać, tylko żeby ktoś mi powiedział co mam zrobić, żeby było lepiej.
nasturcja

Postprzez tom poniedziałek, 8 lut 2010, 16:27

A skąd jesteś?? Czy napewno to problem typowo Kościelny bo obecnie to chyba Pan Pulikowski jest na bierząco i w sprawach Kościelnych i Ojcowskich i Wychowawczych(czyli tak jak powinien każdy człowiek wierzący). Zaczynam go kojarzyć z poziomem naszego Jana Pawła II. Może i ksiądz Pawlukiewicz, Dziewiecki. Wszystko zalezy od tematu który cię boli.
tom

Postprzez nasturcja poniedziałek, 8 lut 2010, 16:38

Jestem z Poznania. A boli mnie, można powiedzieć, wiara, chociaż nie przechodzę jej kryzysu. Ale pewnie tak jak nie da się napisać co mnie boli w jednym słowie, tak samo nie da się tego zrozumieć.
nasturcja

Postprzez tom poniedziałek, 8 lut 2010, 16:49

Coraz bardziej lubie to miasto ;) Pan Pulikowski tez chyba z Poznania a prowadzi kursy wychowawcze i małżeńskie, wspiera młodych. Więc może ci pomoże. O. Pacyfik też z Poznania, mój ulubiony piosenkarz też ;). Chyba się tam przeniose.
Ja pisze w zeszycie co mnie boli i wkurza albo czasami świeckim, księżom. Wybór należy do Ciebie. Sam chciałbym pokonać to co mnie boli i zatrzymuje w miejscu. Sam czyli pytając Chrystusa. Prawda wiem jedbno nas wszystkich uzdrawia.Kiedy ją wypowiesz przed kimś widzisz świat inaczej albo widzisz jak wiele jest przemilczanych różnych tematów. Milczenie też rani a świadome przemilczanie tym bardziej.
Zajrzyj do tematu O jak Ojcostwo i posłuchaj,poczytaj. Zobacz czy może chciałabyś pogadac z Panem Pulikowskim.
Napisz może co cię boli w wersji nie mówiacej o grzechach jakie tam posiadasz. Wypowiedz się. Może mi pomożesz.Może się okazać że się rozumiemy.
tom

Poprzednia strona

Powrót do Alfabet